Over Biodanza

Biodanza is vooral leuk om te doen. De dansers voelen zich lekkerder in hun vel en meer in verbinding met zichzelf. Dat geven ze soms al na een paar lessen aan. Ze voelen zelf wat het met ze doet. Je leer je jezelf beter kennen. Wie ben ik? Waar liggen mijn grenzen? Wat vind ik fijn en wat niet? Zo heeft ieder zijn eigen weg te gaan op jouw (unieke) manier en op het tempo dat bij jou past. Biodanza werkt met muziek, beweging en de ander. We kunnen elkaar heel goed helpen zonder woorden door alleen al samen te bewegen zonder te oordelen over jezelf en/of de ander. Binnen de veiligheid van de groep vanuit respect voor jezelf en de ander kunnen we ontdekken, spelen, bewegen en oefenen. Vervolgens kunnen we dat inpassen in ons dagelijks leven.
 
Saskia de Bruin beschrijft Biodanza op www.biodanza.nl als volgt:
Biodanza is een lichte en bekrachtigende vorm van persoonlijke groei. Het helpt mensen zich weer heel, liefdevol en gezond te gaan voelen. Door Biodanza ontwikkel je heel natuurlijke en menselijke kwaliteiten zoals, vitaliteit, affectie, plezier, gezondheid, verbondenheid, creativiteit en eigenwaarde. Biodanza beoefen je in een vaste wekelijkse groep waarin wordt gewerkt met mooie muziek, beweging en contact. Soms wordt de stem gebruikt bij de oefeningen. Biodanza is ervaringsgericht, in een les ontstaan momenten waarop de deelnemers het gevoel hebben helemaal hier, nu en levendig te zijn. De aanpak is licht, bekrachtigend en aanmoedigend. De beoefening gedurende langere tijd, brengen diepe en blijvende veranderingen teweeg die geluk, gezondheid en voedende relaties versterken.
De lessen worden gegeven door erkende docenten die een minimaal 4 jarig opleidingstraject achter de rug hebben en zich daarnaast doorlopend bijscholen en specialiseren.

 

Kijk ook eens op www.biodanza.nl

Daar vind je heel wat informatie. Maar kom het vooral eens ervaren!!!! Voel je welkom……